I slutten av mai ble det kjent at Heimly mottakssenter på Finnsnes legges ned. Fortsatt er det full rulle på asylmottaket, men snart begynner arbeidet med å avslutte drifta. Først blir det imidlertid fest.

– Vi ønsker å ha en avslutningsfest før vi starter flyttinga av beboere. Derfor inviterer vi til avslutningsfest 21. juni, sier mottaksleder og regionsjef i Hero Norge, Marita Thomassen.

Heimly mottakssenter legges ned: – Forstår det nesten ikke Færre asylsøkere til Norge er årsaken til at Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp kontrakten med Heimly mottaks- senter. Åpent arrangement

Heimly mottakssenter ble etablert i mars 2002, og har med det vel 15 års historie på Finnsnes.

– Vi har jo vært her lenge, så vi håper jo at det er mange som har lyst til å være med på avslutningsfesten vår – naboer, venner, tidligere beboere og samarbeidspartnere, sier Thomassen.

Avslutningsfesten, som foregår på ettermiddagstid, vil være åpen for alle.

– Vi starter klokken 15 slik at folk kan komme innom her etter jobb. Vi kommer sikkert til å holde på et par timer.

Det vil bli matservering på festen.

– Om det blir kulturelle innslag eller taler vet vi ikke ennå. Så langt er vi egentlig ikke kommet ennå, smiler Thomassen.

Dersom noen skulle føle seg inspirert til å komme med et bidrag, opplyser mottakslederen at de er hjertelig velkommen til å ta kontakt.

– Vi har opp gjennom årene brukt å ha masse arrangementer på Heimly, og vi hadde egentlig tenkt å ha ei markering til høsten i forbindelse med at Hero fyller 30 år, men det blir det jo ikke noe av. Derfor håper vi på en koselig avslutning nå, sier Thomassen.

Utlendingsdirektoratet sier opp kontrakten med flere mottak Utlendingsdirektoratet (UDI) sa tirsdag formiddag opp kontrakten med flere asylmottak i Nordland, Troms og Finnmark. To av dem er i Midt-Troms. – Veldig rart

Nedleggelsen av Heimly mottakssenter kom som et sjokk, ikke bare på de ansatte og beboerne, men også fra lokalbefolkninga.

– Det er mange av de jeg møter som synes dette er veldig rart. Mottakssenteret er liksom blitt en del av Finnsnes, og mange sier at de blir å savne det, sier Thomassen.

De som ikke har hatt anledning til å besøke asylmottaket i løpet av de 15 årene, oppfordrer hun til å ta turen på avslutningsfesten.

– Det er siste sjansen for å komme på besøk.

Med nedlegginga av Heimly mottakssenter mister ni ansatte jobben. De vel 130 beboerne på mottaket vil bli flyttet til andre mottakssentre.

– Hva sier beboerne?

– Veldig mange er lei seg. Det er jo flere som har bodd veldig lenge her hos oss, som ikke kan skjønne hvorfor mottaket legges ned.

– Enn dere ansatte?

– Det går litt i bølgedaler og er veldig vemodig, men nå har vi fokus på å komme igang med alt arbeidet i forbindelse med nedlegginga.

Thomassen regner med at flyttinga av beboere starter opp når skoleferien tar til.

– I tillegg har vi hus som skal ordnes og vaskes, utstyr som skal prekeveres, gamle papirer som skal makuleres og så videre, opplyser hun.