Totalt 18 damer fikk tildelt Norges vels medalje for lang og tro tjeneste, mens sju ble hedret for minst 25 års sammenhengende arbeidsforhold med kommunen.

Spøkefull ordfører

Noen av de ansatte som ble hedret hadde passert grensen på 30 år med god margin, mens andre nettopp hadde nådd kravet. Noen hadde også trådt over i pensjonistenes rekker.

Ordfører Geir-Inge Sivertsen stod for den høytidelige og formelle overrekkelsen av hedersbevisningene.

Han stilte humoristiske spørsmål ved om alle virkelig hadde jobbet 30 år i kommunen.

- Jeg har gått på skole med flere av dere, og hvis dere har jobbet over 30 år i kommunen, sier det noe om min egen alder, sa Sivertsen, som også uttrykte at han synes dette var en flott anledning til å sette pris på trofaste ansatte.

- I våre dager blir det mer og mer sjeldent at noen jobber så lenge som 30 år hos en og samme arbeidsgiver, uttalte ordføreren, før han gikk i gang med den formelle utdelingen.

Blomster

Dessverre var det ikke alle som hadde anledning til å overvære seremonien, men hele 18 av mottakerne var til stede.

Foruten ordfører, deltok kommunalsjef Bente J. Karlsen og virksomhetsleder Jostein Jensen under overrekkelsene, som også som seg hør og bør inkluderte en blomsteroppsats til alle.

I Lenvik kommune har langt over 50 personer i løpet av de to siste årene blitt hedret på samme måte.

Markeringen har sin bakgrunn i kommunens erkjentlighetsreglement som blant annet sier at ansatte som har tjenestegjort i Lenvik kommune sammenhengende i 25 år, tildeles gavekort på 2.000 kroner.

Og ansatte som har vært i tjeneste i Lenvik kommune i minst 30 år, hedres med Norges Vels Medalje for lang og tro tjeneste. Dette for å vise at man verdsetter erfaring og stabilitet.