Anne-May Johansen skul­le egent­lig vært i Tromsø klok­ken 19.15 man­dags kveld med Hur­tig­båt. Et­ter at den ble inn­stilt fikk pas­sa­sje­re­ne be­skjed om at det vil­le bli satt opp buss i ste­det.

Pro­ble­met opp­sto når de ble sit­ten­de i 1,5 time på Buktamoen.

– Vi ble sit­ten­de inne på bus­sen og ven­te mens en an­nen buss kjør­te pas­sa­sje­rer som skul­le til Har­stad til Se­ter­moen og der­et­ter skul­le til­ba­ke til Buktamoen. Det er helt ku­rant at vi må ta buss for båt, men de bur­de ha in­for­mert oss på Finns­nes om at det vil­le ta så pass lang tid, sier Johansen til iTrom­sø.

Dårlig informasjonsflyt

Johansen et­ter­ly­ser bed­re in­for­ma­sjons­flyt fra Troms Fyl­kes­tra­fikk.

– Had­de jeg visst at det tok så pass lang tid å kom­me seg til Tromsø i kveld, had­de jeg blitt på Finns­nes til i mor­gen. Jeg har mas­se ting jeg kun­ne gjort på Finnsnes, og det gjel­der sik­kert fle­re av de and­re her på bus­sen også. Det er rett og slett dår­lig ser­vi­ce, for­tel­ler Johansen like før klok­ka 21.00. Da had­de bus­sen ak­ku­rat run­det Nord­kjos­botn.

- Tar selvkritikk

Kom­mu­ni­ka­sjons­råd­gi­ver Sil­je Skog i Troms fyl­kes­tra­fikk be­kla­ger at Fin­nsnes-pas­sa­sje­re­ne måt­te ven­te så len­ge.

– Vi måt­te gjø­re det slik i dag for å få alle bus­se­ne til å kor­re­spon­de­re og prø­ve å få alle pas­sa­sje­re­ne våre dit de skul­le i kveld. De fra Fin­nsnes bur­de vært in­for­mert om at det ble lang ven­te­tid, så vi tar selv­kri­tikk for det og må bare prø­ve å lære av det slik at vi gir bed­re in­for­ma­sjon nes­te gang, sier Skog.

Kan bli flere innstillinger tirdag

Det er så langt usik­kert om hur­tig­båt­ru­te­ne vil gå som nor­malt tirs­dag. Hur­tig­båt rute 3 fra Skjerv­øy klok­ken 07.35 til Tromsø er kan­sel­lert, og der er usik­kert om av­gan­ge­ne klok­ka 07.00 fra Tromsø og Har­stad vil gå som nor­malt.

– Vi har satt opp buss i bak­hånd slik at de som må kom­me seg av går­de gjør det, men det vil selv­sagt ta leng­re tid enn med båt. Pas­sa­sje­re­ne det gjel­der får føl­ge med på tromskortet.no hvor vi vil pos­te in­for­ma­sjon så snart vi vet noe mer, sier Skog.