Jonny Karlsen som bor i Harstad har startet i stillingen som journalist i Forsvarets Forum med kontor på Bardufoss. Han har tidligere jobbet 15 år som journalist i Harstad Tidende, før han jobbet i overkant av to år i Heimevernet. Nå er han klar for å jobbe som journalist i Forsvarets Forum, som eneste av redaksjonen i Nord-Norge.

– Kombinasjonen av å få jobbe som journalist og å skrive om Forsvaret er helt fantastisk, sier Karlsen.

14 søkere

Karlsen var en av 14 søkere som ville ha stillingen i Forsvarets Forum, opplyser redaktør Tor Eigil Stordahl.

– Vi hadde mange dyktige søkere som Jonny konkurrerte med, sier Stordahl og legger til at de er fornøyde med ansettelsen av Karlsen.

– Vi er veldig fornøyde med at han takket ja. Vi gikk grundig til verks for å finne vår kandidat, og Jonny har både kunnskap og erfaringer som er gode å ha med. I tillegg til å være en god journalist, kjenner han godt til landsdelen, sier Stordahl.

– Attraktiv jobb

Karlsen var klar på at han ville søke når stillingen ble utlyst.

– Det er ikke ofte en slik stilling utlyses i Nord-Norge, så det var nesten slik at jeg var forpliktet til å søke når man er journalist, humrer Karlsen. Jeg er også veldig interessert i Forsvaret, så dette var en attraktiv jobb for meg.

Torbjørn Løvland, som tidligere var ansatt i stillingen, jobbet i forumet i 24 år og har nå blitt pensjonert.

– Det blir spennende å overta etter Torbjørn, det blir ikke lett å komme etter en som er så dyktig. Jeg må bare gjøre jobben på min måte. Det er på mange måter en ære å få følge etter Torbjørn, forteller Karlsen.

Fra de to årene i Heimevernet forteller Karlsen at han har fått bedre kjentskap til organisjasjonen, og har fått knyttet nettverk.

– På en måte er det en stor overgang fra Heimevernet til Forsvarets Forum, jeg går fra å være kommunikasjonsarbeider til rent journalistisk arbeid. Denne jobben blir spennende blant annet fordi Forsvarets Forum er knyttet til og skriver om Forsvaret, samtidig som det er et uavhengig blad. På den måten kan man også ha med seg et litt kritisk blikk, sier Karlsen.

Stordahl nevner også erfaringene fra Heimevernet.

– Karlsen har erfaringer fra Heimervernet i samme område. I tillegg rakk han å være fungerende redaktør for Heimevernbladet. Han er veldig trivelig å forholde seg til, og vi er glade for å ha fått en så god erstatter for Torbjørn, sier Stordahl.

Eneste i Nord-Norge

Karlsen er den eneste journalisten i forumet som er lokalisert i Nord-Norge. De andre ni i redaksjonen er plassert i Oslo.

– Min jobb er å dekke Nord-Norge og Hæren, så det blir nok mye farting rundt omkring og lite sitting på kontoret, forteller Karlsen.

Med familie i Harstad har han planer om å pendle til Bardufoss.

– Jeg skal være på Bardufoss i ukedagene, og pendle hjem til Harstad i helgene. Jeg får jobbe hjemmefra på fredager, sier Karsen.

– Det er klart at det blir rart å være borte fra familien såpass mange dager i uka, men vi er alle innstilte på det så det tror jeg går bra.

Gleder seg

De første dagene har gått til å komme på plass og gjøre andre praktiske forberedelser.

– Jeg har ikke begynt med selve skrivingen enda, men jeg gleder meg til å komme i gang. Forsvarets Forum ble også kåret til årets fagblad i år, noe som er et tegn på kvalitet. Det blir en spennende jobb, alle her er kompentente og dyktige, og ikke minst hyggelige, avslutter Karlsen.

Jonny Karlsen er klar for oppgaver i Nord-Norge. Foto: Forsvarets Forum