Til tross for at han fikk framføre sangen sin to ganger gikk han likevel ikke videre til fylkesmønstringen.

Da Awet først entret scenen i kulturhuset ble det en framførelse der mikrofonen ikke virket, slik at det stort sett bare var instrumentet publikum hørte. Derfor fikk han slippe til på slutten av UKM-forestillingen, og denne gangen fikk vi høre stemmen sammen med det svært spesielle eritreiske instrumentet krar. Dessverre var ikke to opptredener nok til å overbevise firemannsjuryen om han at var god nok til å gå videre fra den lokale UKM-konkurransen.

Øver

– Syntes du det var bra, kom det fra 18-åringen da Folkebladet pratet med Awet etter forestillingen.

Han forteller at han har bodd i Salangen i to år nå, og at han flere ganger i uken øver i det som på folkemunne kalles Rockebingen, samlingsstedet der ungdommer øver både med instrumenter og sang.

Kveldens humor sto Hazzan Tazabajev for, først da han parodierte engelske stand up komikere, og han var også god da han satt inne i en «DAB-radio»» og leverte radiosendinger på flere språk.

– Kjempeinnsats

Kulturskolesjef Bjarne Dahlberg sier at han er veldig fornøyd med måten UKM ble arrangert på i år.

– For første gang har ungdommene i år hatt alt ansvaret selv, noe de klarte med glans. Deltakelsen i år er også bedre enn det vi har hatt de siste årene. Årets UKM hadde 8 sceniske innslag, 1 film og til sammen 24 kunstneriske innslag

DANSEGLEDE: Dansegruppa Girl Power i aksjon. Fra venstre ser vi Synne Sagerup Martinussen, Mariell Mikkelsen og Mia Tofteng. Foto: Stein Wilhelmsen
FLINK MED DRILLING: Mirra Gerasimovich leverte drilling på høyt nivå. Foto: Stein Wilhelmsen