Ifølge en pressemelding bruker Svensker 44 prosent og nordmenn 41 prosent av feriebudsjettet sitt på reiser. Det er over tre ganger så mye sammenliknet med dansker, som kun bruker 12 prosent.

59 prosent av inntekten

Tallene kommer frem i en studie nylig utført av Ferratum Group om pengebruk i sommerferien. Over 10.000 husholdninger i 16 land i Europa deltok i Ferratum Groups internasjonale sommerbarometer 2017, som ble gjennomført for fjerde år på rad.

Generelt i Europa er innenlandsreiser den mest populære måten å tilbringe sommeren på, fulgt av sosiale aktiviteter og shopping. Det minst populære valget denne sommeren er sports- og fritidsaktiviteter, hvor undersøkelsens deltakere sier at de ikke er villige til å bruke mer enn fem prosent av budsjettet sitt.

Selv om nordmenn bruker mye av budsjettet på reiser, havner vi ifølge tallene likevel på en sjetteplass hva gjelder pengeforbruk i løpet av sommerferien. Norske husholdninger bruker i gjennomsnitt 59 prosent av månedsinntekten i løpet av ferien.

Skiller seg ut

Gjennom sommeren bruker nordmenn mest penger på å finansiere barnas aktiviteter, og på å dra på sommerfestivaler. Dette skiller seg ut fra resten av Skandinavia der nabolandene bruker mest penger på hagearbeid og generell reising innenlands og utenlands.

Dette bruker Nordmenn mest penger på i sommerferien:

●      Finansiere barnas aktiviteter (16%)

●      Sommerfestivaler (16%)

●      Shopping av sommerklær eller mote (13%)

●      Sosiale aktiviteter (13%)

●      Delta på sportsarrangement (10%)