FINNSNES: Det var Baklis luftslott-utspill i Folkebladet tidlig i oktober som startet uroen i klubben som har vedvart i høst.

Halvannen måned senere er Bakli ferdig som sportssjef i FIL Fotball.

På spørsmål om hvorfor han slutter, skrur Bakli tiden tilbake noen uker.

- Vi ble bedt av styret om å komme med et konkret forslag. I det lå det at de to første årene skulle vi ha trenerteam i Tromsø, med 14 spillere pluss Arnesen (Christian red. anm.), 15 i antallet. Spiller nummer 16, 17, 18, 19 og 20 skulle være utviklingsspillere som vi har her. I tillegg skulle A-laget ha forberedende økt før hjemmekampene på Finnsnes, sier Bakli.

- Dette kunne de ikke gå med på. De ville ha alt samlet på en plass. Det øvrige var for meg ikke konkret nok. Det var bare masse ord. Men ord er ikke handling i min verden.

- Ikke enig

Bakli forteller at de foreslo en konkret sportsplan og en konkret strategi etter forespørsel fra styret.

- Det man får tilbake er ikke i tråd med det og vil øke avstanden som er.

- Da er det sånn at jeg rett og slett bare registrerte det og det var veldig greit at styret ønsket å få legge fram sitt forslag på årsmøtet. De ønsket ikke noe benkeforslag eller mer styr. Det tror jeg var fornuftig. Men det styret valgte og fikk tilslutning til på årsmøtet gjør at klubben har valgt en retning videre som gjør at jeg ikke ønsker å fortsette. Og det er ryddig og greit for alle parter.

Bakli er samtidig ikke i tvil om at klubben har energi og gjennomføringskraft til å gjennomføre en tøff 2. divisjon med gode resultater.

- Årsmøtet har sagt sitt og jeg tror det blir bra. Det er jeg glad for å mene også. Jeg tror de kan prestere godt.

Et av argumentene for å fortsette satsingen i Tromsø har vært studietilbudene som er i byen. Bakli mener det blir en for enkel forklaring.

- Jeg opplever at trenergruppen og de som jobber rundt her begynner å ha troen på å skape noe i vår egen region. Noe så uhørt som å skape en fotballby på Finnsnes. Det jeg tenker på er om det er mulig å skape Norges Island på Finnsnes i fotballsammenheng. Det blir for vanskelig å erkjenne at dette er umulig fordi universitetet er i Tromsø.

Hanssen: - Forventet

Styreleder Herleif Hanssen forteller at det ikke var mulig å komme til enighet og at det var punkt i grupperingens krav som de ikke kunne akseptere.

- Vi har prøvd. Vi har virkelig prøvd å finne løsninger som alle kunne leve med. Men det var punkt i deres krav som vi ikke kunne akseptere. Da ble det som det ble. Det var ikke mulig å komme til enighet. Dessverre.

Hanssen forteller at Baklis avgang var forventet etter de som har skjedd.

- Det ville nok vært vanskelig arbeidsforhold mellom han og styret og han og daglig leder. Sånn sett var det forventet. Men jeg beklager det virkelig. Jan Tore har gjort en kanonjobb for oss de siste to årene.

Både Bakli og Hanssen forteller at selve prosessen med å avslutte arbeidsforholdet gikk fint for seg.

- Jeg er fornøyd med at jeg fikk en fin dialog med Ivar og Herleif i går, hvor jeg ytret ønske om at jeg gjør noe annet. Og at de kan fortsette med det de har besluttet, sier Bakli.

- Det var ikke noe problem å bli enig i det hele tatt, sier Hanssen.

Jobben med å finne Baklis erstatter vil bli satt igang i neste uke.