Det tok dog ingen glede fra den entusiastiske korgruppa.

– Vi følte oss veldig trygge. Sikkerhetstiltakene stod ganske sterkt. Der det var folk, var det politi. De var ekstra synlige også, utstyrt med gule vester over uniformen, forteller kordirigent Lise Løvland.

Hun er klar i sin tale når hun forteller at det ikke påvirket turen deres i en negativ forstand.

– Det er klart at man kjente det i kroppen når det skjedde, siden vi skulle dra bare dager etterpå. Når vi først var ankommet, gikk det bare fint. Rom for refleksjon var det selvfølgelig, men det tok ikke veldig mye fokus.

Ordner alt selv

Det er ikke første gangen at Privilegium drar til London for å holde konserter. Siden 1989 blir dette femte turen til storbyen.

– Dette er en tur vi har regi på selv. Vi planlegger reisemål, skaffer kontakter og står selv for finansieringen. Det blir en del penger av billettsalg når vi holder konserter, men mesteparten kommer av vaskearbeid. Nå er vi altså alle kløppere på vasking, ler Løvland.

Totalt holdt de syv konserter på fem dager; fem planlagte og to spontankonserter.

– Rørende

Til sammen var de hele 43 stykk som dro på tur; 24 sangere, 5 bandmedlemmer og resten foreldre og foresatte.

– Å se rundt 500 barn mellom 4 og 8 år synge og danse med til sangene våre var virkelig sterkt. Vi synger jo på deres språk, så de forstår jo budskapet på en annerledes måte enn de som ikke er engelsktalende. Utrolig respons, sånn generelt, forteller kormedlem Therese Minde Fyhn fra Finnsnes.

De er alle enige om at det er utrolig viktig å dra på en slik tur. Ikke bare for fellesskapet og det sosiale, men også for å utvikle seg som gospelkor.

– Vi spilte jo både i kirker og skoler og den responsen vi fikk på alle stedene tvang oss til å oppleve oss selv litt utenfra.

– Hvor viktig er en sånn tur for koret?

– Veldig viktig og veldig lærerikt. Ut i fra respons skjønner man hva som funker, og hva som ikke funker, sier Løvland avslutningsvis.

overveldet: Det var i år femte gangen at korgruppa Privilegium dro til London for å holde konserter. – Vi har fått så fantastisk respons. Det lærer man mye av, mye, forteller kordirigent Lise Løvland.