Grå himmel, en gradestokk som dupper mellom seks og ti grader, vind fra nordøst og hele tiden med en liten mulighet for lette byger. Slik blir været fram mot, og gjennom, helga.

– Det har blitt høst, det har det. Været i morgen blir ganske likt som i dag, men temperaturen vil stige opp mot ti grader. Det er ikke særlig varmt, men det er fint for å være høst, sier vakthavende meteorolog Elise Gloppen Hunnes.

Finere i fjæra enn på fjelltoppene

Også fredag, lørdag og søndag vil se ut som det du ser ut av vinduet nå.

– Det er ikke så mye spennende å si om helga værmessig. Skydekket vil kunne legge seg litt lavere, så det vil nok være finere å gå tur i skogen og fjæra enn på de høyeste toppene. Og hvis det kommer nedbør, er det kun litt regn, så man trenger ikke støvler eller sydvest, sier Hunnes.

– Er det mulighet for sol?

– Værmeldinga blir jo litt mer usikker når man ser fram flere dager, men det ser ut til at det kommer til å være ganske så skyet hele tiden. Men om det sprekker litt opp innimellom, vil man kanskje kunne skimte sola.

Ingen frost i sikte

Men skyene bidrar til noe positivt, og det er å holde temperaturen stabil gjennom døgnet.

– Det er verken frost eller nattefrost i sikte, sier meteorologen, og legger til:

– Værmeldinga fremover er ganske kjedelig, men for så vidt veldig enkel. Været holder seg slik det er nå fremover i mange dager.