Dette bildet er tatt på slutten av 70-tallet og viser klubbhuset til Pioner Idrettslag i Finnfjordbotn, i første utgave. Etter at Pioners fotballspillere og friidrettsutøvere i årtier hadde måttet friste en tilværelse uten garderober, og hadde skiftet bak busker i skogen — og kanskje tatt en dukkert etter kamp i tjønna ved fotballbanen, var det som å komme til himmelen når klubbhuset sto ferdig. Senere er det gjort påbygginger og flere oppgraderinger i årenes løp.

En periode på 80- og 90-tallet var klubbhuset lokaler for Nøkktjønnlia Barnehage. IL Pioner ble stiftet 29. januar 1935 og driver med fotball, friidrett og ski. Orientering har også vært på programmet. Fra starten tilhørte IL Pioner  Arbeidernes Idrettsforbund, men fotballaktiviteten i klubben ble overført til Norges Fotballforbund etter at Norges Idrettsforbund ble stiftet høsten 1940. Fotballaget til Pioner spiller i 6. divisjon.

Friidrettsarenaen med nylig renovert løpebane er et populært tilbud, og lagets løyper i Finnfjordmarka er flittig brukt av folk i Finnsnesområdet — både sommer og vinter.

Foto: Privat, innsendt av Terje Pettersborg. Bildetekst: Olaf Øwre