[Endelig helg!]

– Har du noen planer for helga?

ARBEID Det kan bli en del arbeid for edelsmed Ina Gravem Johansen også i helga.

– Jeg har nettopp lansert en ny smykkekolleksjon, og i den forbindelse kan den komme oppdrag som gjør at jeg også må ta helga til hjelp for å komme i mål.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det er en stund siden, og var en konsert med Moddi på Kråkeslottfestivalen i fjor. Han er jo så dyktig og har så mange lag. En flott kulturopplevelse.

– Har du noe stort forbilde?

– Det må være fotograf Aliona Pazdnikova. Hun er kommer opprinnelig fra Hviterussland, og har også kunst- og filosofiutdannelse, som jeg blir veldig inspirert av å samarbeide med.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Naturen. Jeg er vokst opp nær havet på Tennskjær. Ellers vil jeg trekke fram Kulturskolen i Lenvik, som jeg mener gjør en svært god jobb og er aktiv og produktiv og leverer på et høyt nivå.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Et galleri, jeg hadde selv en avdeling i anlegget som Art Senja hadde i Øverbotn og siden på Finnsnes, og synes det er tragisk at dette måtte legges ned.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser en del faglitteratur, men også bøker av Erik Fosnes Hansen, som jeg synes er en glimrende forfatter. På TV ser jeg mest på svenske kanaler, i dette landet har man mye større fokus på kultur enn her til lands. Også i nyhetsendingene.

– Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes det er flott at vi har en lokalavis, og Folkebladet er positiv og lett tilgjengelig hvis man har noe å melde. Men kanskje den burde drive en mer kritisk journalistikk, slik at ikke media utenfor må fortelle oss hvordan det er i Lenvik.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Jeg er ikke så opptatt av det. Jeg er den jeg er og gjør det jeg gjør, så får ettermæle bli som det blir.

– Har du noe drømmereisemål?

– Jeg reiste såpass mye når jeg var yngre at jeg har reist fra meg. Det som teller nå er ting som å plukke sopp i skogen, og oppleve den freden og roen som er der.

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Siden jeg ofte jobber også i helgene er det å ha tid til å være sammen med sju år gamle sønn den perfekte lørdagskvelden for meg.