- Vi håper hele bygda og regionen kommer, sier redaktør i Salangen Nyheter Jon Henrik Larsen, som står bak prosjektet.

MIKI-senteret i Salangen skal gi et opplærings- og jobbtilbud innen media og kommunikasjon. Dette for at alle skal kunne bidra i næringslivet, uansett utgangspunkt.

- Det er en synlighetsbedrift der vi møter mennesker med varme og glede, sier Larsen.

Og senteret skal altså åpnes av selveste statsminister Erna Solberg når hun besøker Salangen torsdag kveld.

- Vi skal lage en skikkelig folkefest i sentrum, sier Larsen.

Klokken 19.00 starter åpningsforestillingen som vil gå av stabelen utenfor senteret, som ligger vis a vis Rema 1000 ved servicebygget.

Utendørs folkefest

Først vil Salangen Musikkforening spille, før Mats Svendsen fra Tromsø skal synge en sang han har laget til MIKI-senteret.

- Han har laget en egen sang til senteret som heter «See me now», forteller Larsen.

Etter Svendsens sang vil en av de som har blitt sett av apparatet rundt MIKI-senteret komme med en skildringshistorie, før det blir offisell seremoni og åpning av Erna Solberg.

- Åpningen blir ganske spesiell, uten at jeg vil røpe noe mer nå, sier Larsen.

Åpningsseremonien avsluttes av at Hans Inge Fagervik synger «La meg gi deg en hand».

- Etter dette fortsetter kvelden med konsert, forteller Larsen.

Først ut er viseklubben Baluba fra Salangen. Videre er det samisk innslag fra Salangen og Lavangen, kvensk innslag fra Nordreisa, syrisk dans fra Lavangen og to jenter som skal synge en egenskrevet låt fra Lavangen. Fra Lenvik kommer bandet «How to kiss a frog». Etter dette blir det joik med Eli Johannesen fra Salangen, før Salangen Musikkforening avslutter med en egen marsj.

- Vi har et variert program for å synliggjøre de ulike deler av tankegangen vår på MIKI-senteret; nemlig inkludering, kultur og integrering, sier Larsen.

Til åpningen kommer også Afghanistans ambassadør, sametingspresident Vibeke Larsen og den nye NAV-sjefen i Troms Grete Kristoffersen.

- Top Coat i Harstad stiller med lyd, lys og scene og i tillegg har vi fått med idrettslaget i Salangen for å hjelpe til med vakthold og logistikk, sier Larsen.