Norsk Gjenvinning Metall AS har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med det interkommunale selskapet Senja Avfall om innsamling, mottak og sortering av bilvrak, stål og metaller. Senja Avfall vil overta driften med virkning fra 1. september.

Det framkommer i en pressemelding tidlig tirsdag ettermiddag.

- Meget glade

Senja Avfall ble startet i 1980, og er et interkommunalt selskap med cirka 55 ansatte. Selskapet eies av kommunene Balsfjord, Berg, Dyrøy, Lenvik, Målselv, Salangen, Sørreisa, Torsken og Tranøy.

- Vi er meget glade for at vi har fått til en samarbeidsavtale med Senja Avfall, sier divisjonsdirektør i Norsk Gjenvinning Egil Lorentzen og legger til:

- Gjennom avtalen vil begge selskapene utvikle sine sterke sider. Senja Avfall har god lokal forankring og nærhet til kundene, og vi har gode nasjonale og internasjonale salgskanaler for de sorterte metallene. Vi er også glade for at samtlige ansatte blir med videre.

- Norsk Gjenvinning vil altså fortsatt håndtere metallene – eller råvarene som vi sier – fra sorteringsanlegget til videre behandling og gjenvinning, forteller Lorentzen.

- Senja Avfall vil bruke vårt produksjonssystem slik at vi har full sporbarhet og kontroll på volumene gjennom hele verdikjeden, legger han til.

Positivt

Partene har over tid, ifølge pressemeldingen, utviklet et godt samarbeid, og gjennom avtalen blir samarbeidet styrket.

- Vi skal bruke tiden frem til september til å nøye forberede overgangen, slik at kunder og ansatte blir ivaretatt på best mulig måte, sier Lorentzen avslutningsvis.

Administrerende direktør i Senja Avfall, Tor-Helge Sørensen, ser fram til å utvikle samarbeidet med Norsk Gjenvinning videre.

- Vi tror at vår lokale tilstedeværelse vil bli en styrke for dette samarbeidet. Dette er et nytt område for oss, men med hjelp av dyktige medarbeidere på anlegget er vi sikre på at dette vil bli positivt for alle, sier han.