Mo Yás er den første butikken på Bardufoss på lenge som bare selger dameklær. Akkurat det er litt tilfeldig og har med plassmangel å gjøre, men dameklar er uansett hovedsatsingsområdet.

– Ja, jeg har solgt bilen for å få råd til å finansiere butikken, bekrefter Aune.

– Det er dameklær vi vil satse på, men det har også noe med plassproblemer å gjøre. Vi prøver oss her først. Det ligger jo litt utenfor sentrum, så vi får håpe at folk husker at vi holder til der vi gjør, sier Aune.

Butikken ligger rett over veien for Fagmøbler like utenfor sentrumskjernen og er lett å få øye på.

– Vi har lokalisert oss litt med tanke på at det er nært leilighetsbyggene. I tillegg satser vi på folk fra Målselv fjellandsby og forbipasserende, sier Mathisen.

Startet med nettbutikk

Mo Yás startet egentlig opp for ett år siden, men da som nettbutikk. Ekteparet Aune/Mathisen åpnet etter en stund eget visningsrom for nettbutikken i Bardufoss sentrum. Det var ut fra interessen blant kundene der at butikken åpnet før planen.

– Vi så at behovet for en butikk lå der, og derfor framskyndet vi planene for butikkåpningen. Egentlig skulle vi ikke åpne før til høsten, sier Mathisen.

Nettbutikken har eksistert i ett år. Den kommer ekteparet fortsatt til å drive, og de har en grei arbeidsfordeling.

– Jeg er ikke så god på det tekniske. Min styrke ligger i salg. Derfor tar Ole Reidar ansvaret for nettbutikken og jeg for selve butikken, sier Aune.

Kundene på nettbutikken og de som har vært innom visningsrommet har uttrykt ønske om at det måtte komme en slik butikk på Bardufoss.

– Nå får jeg håpe at lokalbefolkningen kjenner sin besøkelsestid. Vi har de samme klærne på nett og i butikk. Folk kan med andre ord sitte hjemme og se på nett hvilke klær de vil ha, så kan de komme på butikken og kjøpe dem, sier Aune.

Veslemøya Aune er i allefall ikke redd for å ta i et tak. For i tillegg til den nyåpna klesbutikken eier og driver hun også Kaffemøya på Bardufoss.