1-0 tapet for Alta søndag, var FILs tredje strake tap i serien, og deres fjerde på rad uten seier.

Savner råskap i boksene

På spørsmål om hva som skal til for å komme tilbake på seiersporet igjen sier ”Bummen” at de først og fremst må bli bedre i begge sekstenmeterne.

– Nei, foreløpig så er det vanskelig å sette fingeren på å gjøre noe annet enn det vi gjør. Vi trener godt, har gode innganger til kampene og vi er bra med i alle kampene. Men vi er for lite rå i begge bokser. Vi må score mål og hindre mål. Så vi må ofre mer og ha større råskap i duellspill slik at vi får det ene målet som gir seier og ikke motstanderen. Det nytter ikke å være bedre spillemessig og ikke i begge boksene, fotballkamper avgjøres ikke på midten. Så boksspillet vårt må forbedres, mener han.

Sterk tro på at det skal snu

”Bummen” og hans spillergruppe har ikke vært vant til motgang på en god stund. Forrige sesong tapte man bare to kamper i løpet av hele sesongen, og selv om nivået på 2.divisjon har hevet seg i takt med divisjonsomleggingen, er ikke fem tap på åtte kamper i 2017 noe Finnsnes-laget vil være bekjent av.

– Det er klart at det er mer utfordrende når man taper kamper, det kan tære på. Det viktigste er at vi nå jobber godt og diskuterer oss frem til gode løsninger på ting, sier ”Bummen”, og fortsetter:

– Vi får se nå om vi har det i oss. Vi har fått en blytøff start og må nå kjempe i motbakke, men vi har karakter og kvalitet til å snu det, og jeg er sterk i troen på at vi skal klare det.

– Kan det bli slik at nedrykksspøkelset kommer til å puste dere i nakken utover høsten?

– Ja, det kan det selvfølgelig. Det er en beintøff og jevn avdeling, med ingen klare dumpekandidater. Vi må begynne å vinne kamper, spesielt hjemme, selv om vi må ta poeng borte også. Men det er hjemme vi har sviktet først og fremst. Der har det vært magert, så vi må opp, og vi må gjenskape de første 60 minuttene fra Bærum-kampen hjemme mot NIL Trysil neste helg. Gjør vi det i 90 minutter, så slår vi dem.

– Gjør en god kamp

Til tross for tap mot Alta, syntes han at laget leverte en god kamp.

– Jeg synes egentlig vi gjør en god kamp ut fra forutsetningene. Vi styrer egentlig det meste som skjer utpå her, men så får vi et tidlig mål imot som selvfølgelig er uheldig, eller vi er egentlig udyktig. Vi taper noen dueller der, og så havner ballen på en Alta-fot og de er effektive, mener han.

Etter ca 30 minutter utlignet også FIL, men dommeren blåste i stedet frispark til Alta for noe som skjedde i forkant.

– Det er ikke i nærheten av frispark. Men det er der vi er nå, vi får ikke sånne situasjoner med oss. Vi har den sjansen og noen i andreomgang til å score, men vi er ikke god nok akkurat nå og får ikke bikket det vår vei.

Alta lå bakpå og satset på overganger i store deler av kampen. ”Bummen” tror likevel ikke at det tidlige målet gjorde at Alta fikk det kampbildet som de ønsket seg.

– Det gjør Alta i alle kamper, så jeg tror egentlig ikke det forandret så mye for dem. Men at de ble så dyp som de ble i andreomgang var litt overraskende. Men da handler det for oss om å lage et mer massivt trykk på dem enn det vi klarte.