Det er VG som skriver dette fredag. Ifølge advokat Svein Kristian Wikstrøm brukte den siktede varmesøkende sikte da ulykken skjedde inne på avfallsanlegget på Stormoen ved Storsteinnes.

Skutt og drept

Det var tirsdag kveld klokken 19.14 at operasjonssentralen i Troms politidistrikt ble varslet om at 26 år gamle Mads Håvard Larsen, sønnen til ordføreren i Balsfjord, var skutt og drept i en jaktulykke.

Det var blitt mørkt og 41-åringen, som er siktet for uaksomt drap, benyttet derfor varmesøkende sikte, forteller advokaten. Først så han en rev og fyrte da av det første skuddet. Deretter gikk det rundt ti minutter, før han på nytt så det han trodde var en rev i det varmesøkende siktet.

Sjokk

Tragedien er da at det ikke er en rev, men en liten del av kroppen til Larsen som kom opp over en haug og som fanges i det varmesøkende siktet. I tillegg hadde Larsen på seg hvit kamuflasje som gikk i ett med snøen.

– Han trodde det var den samme reven. Dette er gutter som har jaktet mye rev og dette skjer veldig instinktivt. De vet at reven beveger seg raskt. Skuddet faller fort, trolig i løpet av ti–femten sekunder, sier Wikstrøm til VG.

– Han skjønner ikke hva som har skjedd før han kommer bort og er da i en form for sjokk. Først klarer han ikke å forstå hvorfor avdøde er der og koblet ikke umiddelbart at det hadde noe med han å gjøre, sier Wikstrøm.

Etter det VG forstår ble Larsen funnet bak en haug.

Rekonstruksjon

Det er et ønske fra siktede at det skal gjennomføres en rekonstruksjon, og ifølge Wikstrøm skal nå dette gjennomføres med bistand fra Kripos neste uke.

– Vi har bare hørt om det og ikke hatt noen avtaler med jegerne, sier Nilsen.