Dette bildet er fra slutten av 70-tallet og viser Finnsnesværingen Kjell Kolbeinsen ved mikrofonen i forbindelse med et innslag på radio for NRK Troms. Kolbeinsen fikk jobb der et par år etter sluttført historiestudium ved universitetet i 1975.

Som NRK-reporter var Kolbeinsen en foregangsmann for å få lov til å bruke sin egen finnsnesdialekt på radioen, noe han etter hvert fikk aksept for — og mange NRK-medarbeidere fulgte senere hans eksempel. Fra NRK gikk veien videre til Norsk Hydro i Harstad på 80-tallet, før Kolbeinsen i 1988 ble informasjonssjef i Tromsø Sparebank og senere kommunikasjonsdirektør i Sparebank1 Nord-Norge i 24 år, før han ble pensjonist i 2011.

Men ikke mer pensjonist enn at han da i en alder av 66 ble styreleder i en stiftelse som skal sikre langsiktig og godt eierskap i banken. Jobben innebærer også den hyggelige oppgaven å dele ut midler fra det årlige overskuddet til lag, foreninger, kultur- og samfunnsnyttige formål — noe som har gjort Kolbeinsen til en populær «pengeonkel» i hele bankens markedsområde.

Foto: Tor Strand. Bildetekst: Olaf Øwre