En militær lastebil havnet utfor veien og veltet om lag en kilometer fra Maukstadmoen leir på Skjold torsdag morgen.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 09.30.

Politioverbetjent John Kåre Granheim ved Målselv lensmannskontor sier til Folkebladet v at sjåføren av lastebilen er sendt til UNN med mulig brudd i arm eller skulder. De øvrige soldatene er sendt til legesjekk ved sykestua på Skjold. Totalt skal seks personer ha blitt skadet i forbindelse med utforkjøringa.

Granheim forteller videre at bilen var på vei til Mauken skytefelt da ulykka skjedde.

Ifølge presse- og informasjonsoffiser Hæren i Nord-Norge, Øyvind Baardsen, var det en Scania lastevogn med 19 perosner om bord som veltet. Soldatene tilhørte tropp 2 i Militærpolitikompaniet iBrigade Nord.

- Det var ingen andre kjøretøy innblandet i hendelsen, forteller Baardsen.

- Hvordan er soldatene sikret i en slik bil?

- Bilen er utstyrt med veltebøyler og det er benker med sikkerhetsseler, sier Baardsen og legger til at man foreløpig ikke vet om beltene ble brukt i dette tilfellet.

- Det er noe etterforskingen vil avdekke etter hvert.

Foreløpig er det usikkert hva som er årsaken til ulykka, men operasjonsleder ved Troms politidistrikt sier til NRK at lastebilen skal ha kommet langt ut mot kanten av veien.

I en pressemelding fra Hærens kommunikasjonsavdeling presiseres det at alle Forsvarets vognførere har sivile førerkort for de aktuelle kjøretøy de skal betjene.

- Utdanningen skjer ved Forsvarets Kompetansesenter for Vognførerutdanning (FKV) ogForsvarets Kjøreskole Bardufoss (FKB). Kjøreskolene har godkjenning fra Vegdirektoratet som sivil kjøreskole og er således enkvalitetssikring for at elevene får utdanning i henhold til gjeldende fagplaner i aktuelle førerkortklasserog kan fremstilles for førerprøver ved trafikkstasjonene til Statens Vegvesen, heter det i pressemeldingen.

(Folkebladet.no)