FINNSNES: – Det er kjempeartig, og det gjør meg stolt, takknemlig og motivert, sier Katrine Boel Gregussen om tilliten hun er gitt av Lenvik SV.

På topp

Da årsmøtet i lokallaget gikk av stabelen tirsdag, var det nemlig 23-åringen som ble plassert på topp på lista. Noe som gjør Gregussen til den yngste ordførerkandidaten i Lenvik og Midt-Troms for øvrig.

Sjøl tror hun at tilliten hun er gitt skyldes den jobben hun har gjort denne perioden.

- Denne perioden har jo vært mye preget av konflikter og mange tøffe møter. Samtidig har jeg sittet alene som representant for SV, men det har gått bra. Dette har jeg fått veldig mange gode tilbakemeldinger på, sier Gregussen.

Håper på flere

Sist kommunevalg stod Gregussen i utgangspunktet på tredjeplass på Lenvik SV sin liste. Antallet personstemmer hun fikk brakte henne opp en plass på lista, og da førstekandidat Wenche Cumming flyttet fra kommunen fikk gregussen fast plass i kommunestyret.

– Hva tror du blir viktig for å sikre SV stemmer dette valget?

– Vi kjører på med samme gode holdninger som før, og da gjelder blant annet fokus på barn og unge og helse og omsorg. Jeg tror også det blir viktig å vise hva vi har fått til inneværende periode, en periode hvor SV har hatt kun en representant, men hvor vi i en vippeposisjon har fått gjennomslag for mange viktige saker, påpeker Gregussen.

Hun viser til den siste budsjettprosessen der partiet fikk presset gjennom et økt inntak av lærlinger til kommunen, et bedre helsesøstertilbud på skolene og bevilgning til Kafé pluss.

– Og da nevner jeg bare noen.

Målet er flere SV-representanter i kommunestyret.

En ordførerdrøm

Et annet tema Gregussen er sikker på at blir viktig fremover mot valget er kommunestrukturdebatten. I den anledning understreker SV-politikeren på viktigheten av tydelige standpunkter fra de forskjellige partiene.

– Hva mener SV?

– Vi mener at kommunesammenslåing ikke trenger å være då dumt, men vi har veldig fokus på at folket må være med på å bestemme og at ingenting skal skje med tvang. Vi frykter jo også for at de borgerlige med denne prosessen vil fjerne fylkeskommunen for å pålegge kommunene flere oppgaver, sier Gregussen som ikke er redd for å kritisere regjeringa og prosessen for en dårlig prosess så langt.

Engasjert

Gregussen har vært engasjert i politikken siden hun var 12 år gammel.

– Hva tror du om sjansene for å stikke av med ordførervervet?

– Jeg har bestandig hatt en drøm om å bli ordfører i heimkommunen min, og når jeg sitter i kommunestyresalen og ser den trauste veggen med bilder av de tidligere ordførerne – bare mannfolk, så kjenner jeg på lysten til å bli den første kvinnelige ordføreren i Lenvik. Men jeg er ikke naiv, og tror ikke det kommer til å skje nå – likevel er det lov å drømme, smiler Gregussen.

ORDFØRERSELFIE: Katrine Boel Gregussen la ut dette bildet på sosiale medier og tagget det med #ordførerselfie Foto: @Katrineboel