FINNSNES: Fpu-lederen Lavik, har de siste årene blitt et nokså kjent fjes i lokalmediene i Midt-Troms. Det har ikke alltid vært som en dans på røde roser, ifølge henne.

Etter at hun i forrige uke gikk ut og «frontet» sin mening om søndagsåpne butikker, raste tilbakemeldingene i kommentarfeltene på Internett og i sosiale medier.

- Et «jåssjån»

Noen var heller støtende.

- Det er greit at man er uenige med meg i en sak - det er helt naturlig, og også bra, men å gå til personangrep er uakseptabelt, understreker ungdomspolitikeren.

En av kommentarene Lavik bet seg merke i var blant annet denne:

- Du er et «jåssjån» som ikke er tørr bak øra. Gleder meg til du møter deg selv i døra.

- Den kommentaren er mer rettet mot meg som person, enn som et kritisk og konstruktivt utspill til saken, forteller hun.

- Står rettrygget

Selv om Lavik mener at profilerte politikere bør være hardhudet og samtidig tåle en støyt, skal en imidlertid ikke tåle alt.

- Konstruktiv kritikk er den rette veien å gå, da får man en verdifull og rik debatt. Å slenge kommentarer som går på personen bak utspillet, er absolutt ikke greit, sier hun.

Lavik tenker tilbake til da hun gikk ut i media og foreslo nedleggelse av asylmottaket på Finnsnes.

- Da fikk jeg enorme tilbakemeldinger, negative, så vel som positive. Men det er viktig å stå rettrygget uansett, noen må også ta de tøffe kampene, sier hun.

- Du er feig

Ungdomspolitikeren har også måttet tåle tilbakemeldinger som:

- Du er for ung til å uttale deg. Du vet ikke hva du snakker om.

- Er du naver? Du har ikke jobbet én eneste ærlig dag i arbeidslivet.

- Der feig og mangler ryggrad.

- Når man blir et litt profilert ansikt, og folk kjenner deg igjen på gata, får man ofte høre ting og tang, men jeg forsøker å ikke bite i meg de useriøse negative kommentarene. Det blir for dumt, sier hun og tilføyer:

- Personangrep er rett og slett ikke greit. Folk får gjerne være uenige, men å holde seg til saken bør være inneforstått til en hver tid.