VANGSVIK: Etter tre perioder som ordfører i Tranøy, har Ap-politiker Odd Arne Andreassen valgt å gi seg. Nå er hans arvtaker på plass, i hvert fall som ordførerkandidat. Et enstemmig nominasjonsmøte i Tranøy Ap stilte seg nemlig nylig bak Gunnar Torgersen på topp på valglista.

Det synes han er spennende.

– Hvis vi klarer dette, og jeg blir ordfører, så tror jeg det blir fint. Tranøy er en veldrevet kommune, verken fattig eller rik, med nokså lite gjeld og en god administrasjon, sier Torgersen.

Det er imidlertid et annet moment som gleder han enda mer. Nemlig Aps valgsliste.

– Den er knallsterk med masse gode folk! Her har nominasjonskomiteen gjort en veldig god jobb.

Stø kurs

Torgersen mener valglista er godt balansert i forhold til kjønn, alder og geografi.

– Her er også noen nye navn som ikke har vært i kommunepolitikken før, noe som er bra. Det er positivt med utskifting og at alle tar sin tørn i kommunestyret, sier Torgersen.

– Hva tror du blir viktig i valgkampen?

– Kommunereformen er en snakkis, men om det er den viktigste saken er jeg ikke sikker på. Jeg tror det viktigste er at det skal være godt og trygt å bo i alle bygder i Tranøy, og at vi fortsatt skal ha det gode tilbudet vi har innen skole og barnehage, samt en eldreomsorg vi fortsatt kan være stolte av. Vi har ingen store stridstemaer, utbygginger eller nedleggelser å krangle om, så på en måte handler det om å holde en stø kurs nå, sier Torgersen.

Siste ordfører

Som alle de andre kommunene i landet, har diskusjonene og forberedelsene til den kommende kommunereformen inntatt Tranøy.

– Dersom du blir ordfører, så kan du bli den siste i Tranøy. Hva tenker du om det?

– Ja, dette er sannsynligvis den siste perioden vi får i egen kommune, det til tross for at jeg ikke kjenner til at noen i regionen ivrer etter kommunesammenslåing. Men når det er så bred politisk enighet om dette på Stortinget, så må vi være aktive i prosessen. I utgangspunktet er det heller kanskje ikke så viktig for folk som bor i Brygghaugen, Rødsand eller på Stonglandseidet om de bor i Tranøy eller Midt-Troms kommune, men at tilbudet er der og at behovet for trygghet er dekket der de bor, påpeker Torgersen.