Budsjett for Salangen kommune:

Tøffeste budsjett på lenge

Inntektene for Salangen kommune har falt med 60 millioner kroner i løpet av de tre siste årene. Det betyr en tøff budsjettprosess for både rådmann og politikere.

TAPT STORE INNTEKTER: Salangen kommune har tapt inntekter på flere ti-talls millioner på avvikling av mottaksdrift og reduksjon i bosettings-tjenesten.  Foto: Morten Dokka

nyheter

Avvikling av asylmottak og bosettings-tjenesten kastet Salangen kommune inn i den tøffeste budsjettprosessen på lenge. Administrasjonssjef Lars Strøm hadde ikke annet valg enn å skyte penger fra havbruksfondet inn i drifta.

– Smertefull prosess

– Årets budsjett er det mest krevende i den tiden jeg har vært her. Hovedårsaken er at alle inntekter knyttet til mottaket blir borte. Mottaket og bosettings-tjenesten har utgjort opp i 70 millioner av det totale budsjettet i kommunen. Det synker nå ned til omkring 10 millioner kroner. Så den totale reduksjonen de siste tre årene er på omlag 60 millioner brutto, hvorav netto om du ser på direkte overskudd på drifta i kommunen dreier det seg om seks millioner kroner. Det har vært en smertefull prosess å komme i mål, sier Strøm.