Duket for martna igjen

Planlegginga er godt i gang, og innholdet skal bli både tradisjonelt og godt. Nå krysser arrangørene alt de har av fingre for at koronasituasjonen ikke sparker beina unna nok en Rundhaugmartna.

COMEBACK: I fjor ble Rundhaugmartna'n koronaavlyst, og det var første gang på nesten 30 at det tradisjonsrike arrangementet ikke gikk av stabelen den første desemberhelga. Men i år krysser arrangørene fingre for at det blir mulig å avvikle martna'n, og planlegginga og forberedelsene går sin gang med det som utgangspunkt.  Foto: Reidar Ingebrigtsen

nyheter

– Vi legger opp til en tradisjonell martna med salgsboder, konserter, hundekjøring, hesteridning, quiz, kaffekos og mye annet spennende. Og i bodene blir det i år mulig å kjøpe alt fra flatbrød og annen bakst, via lokalt håndverk til en bil, sier martnageneral Knut Johansen, som ser fram mot den første desemberhelga og håper at koronasituasjonen da er på et nivå som gjør det forsvarlig å avvikle et slikt arrangement.

– Jeg regner med at folk er sulteforet på denne typen arrangement nå, for i fjor måtte jo martna'n avlyses. Men det er klar at vi er litt mer bekymret med tanke på de seneste dagers koronautvikling, for vi ønsker jo ikke at Rundhaugmartna'n skal bli arnested for spredning av en epidemi. Derfor vurderer vi fortløpende, men foreløpig kjører vi på og har ikke tråkket inn noen bremser, sier Johansen.