Mann tiltalt etter grovt tyveri fra TP Maskin på Finnsnes — skal også ha truet med øks, stjålet biler og promillekjørt uten lappen

En mann i slutten av 40-årene er tiltalt for innbrudd og grovt tyveri fra TP Maskin i Botnhågen i Senja. Mannen er også tiltalt for flere tilfeller av trusler, for å ha stjålet tre biler, skadeverk på flere boliger, kjørt bil med promille og uten førerkort, unnlat å stoppe for politiets kontroll og for å ha kjørt i 113 km/t i 70-sonen på innfartsveien til Finnsnes.

BRAKKE: I dette brakkebygget tilhørende TP Maskin ble det utført tyveri i januar.Foto: Lars Olav Rege 

nyheter

Tiltalen mot Midt-Troms mannen i slutten av 40-årene er omfattende og består av hele 12 punkter av straffbare handlinger som mannen skal ha gjort i psykotisk tilstand. Det første tiltalepunktet omhandler tyveriet fra TP Maskin i Botnhågen i Senja, som Folkebladet omtalte i vinter.


Varsler forebyggingstiltak etter tyveri: – Vi har en del uønsket trafikk

TP Maskin ble utsatt for hærverk og tyveri i helga. Nå varsler de at de skal gjøre noen ytterliggere tiltak for å hindre at det skjer igjen.


I følge tiltalen skal mannen en gang i perioden fra 8. januar til mandag 11. januar ha tatt seg inn i en anleggsbrakke tilhørende TP Maskin ved å fjerne et vindu. Han skal så ha stjålet en trådløs bankkortterminal, en PC-skjerm, et luftgevær og en portåpner.