Anmelder Mattilsynet etter dyretragedien i Målselv

Dyrenes Rett anmelder Mattilsynet for tjenesteforsømmelse etter dyretragedien i Målselv.

DYRETRAGEDIE: 13. september 2020 rykket veterinærvakta i Målselv ut etter en bekymringsmelding om dyrehold. Det ble funnet over 80 døde sau og lam. Dagen etter gjorde blant annet politiet og Mattilsynet undersøkelser på gården.  Foto: Politiet

nyheter

Det skriver NRK Troms.

Årsaken til at organisasjonen Dyrenes Rett, som kjemper for dyrs rettigheter, nå anmelder Mattilsynet for tjenesteforsømmelse er hendelsen i september i fjor hvor over 80 sauer ble funnet døde i et fjøs i Målselv.


Fant over 80 døde dyr i fjøs

Det ble mandag funnet over 80 døde sauer i et fjøs i Midt-Troms.


I slutten av mai gikk saken for Nord-Troms og Senja tingrett, og bonden ble dømt til fengsel i ett år og åtte måneder.


Bonde dømt til fengsel etter dyretragedien i Målselv

Målselvbonde dømt til fengsel i ett år og åtte måneder etter at over 80 sauer ble funnet døde i fjøset i fjor.


Ifølge NRK mener Jenny Rolness i Dyrenes Rett at Mattilsynet forsømte seg da de fikk melding første gang i juli om dyreholdet på gården og ikke undersøkte saken nærmere. Mattilsynet sier anmeldelsen tas til etterretning.