Feiende flott feiring for fargerik femtiåring

Sola skinte. Over 60 venner stilte opp. Jubilanten ble hyllet både musikalsk og verbalt. Jo da, Øvre Dividal nasjonalpark fikk ei feiring en avholdt 50-årsjubilant verdig.

FEST FOR YNGRE OG ELDRE: Det var mange, i alle aldre, som tok seg tid til å feire 50-årsjubilanten Øvre Dividal nasjonalpark i helga. Her har noen av dem lagt ut på en fire kilometer lang "turbotur" tur/retur Skakteråsen.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Nasjonalparken betyr mye for mange, og det ligger i navnet at det er i nasjonens interesse å ta vare på denne naturen, sier styreleder for nasjonalparken, Nils Foshaug, og får støtte fra parkforvalter Bjørn Morten Baardvik.

– Ja, det er ikke bare en nasjonal interesse, for parken er også viktig i et internasjonalt perspektiv. Det er samme kriterier for utvelgelsen her som i for eksempel Yellowstone og Serengeti, sier han.