Rekordmange har forhåndsstemt i Midt-Troms

Rekord, rekord, rekord og rekord! Aldri tidligere har så mange forhåndsstemt til noe valg i Målselv, Senja, Sørreisa og Bardu.

REKORD: Ordfører Bengt Magne Luneng og valgansvarlig Bjørg Johansen konstaterer at flere målselvinger har forhåndsstemt ved årets valg enn ved noe valg tidligere. Også i Senja, Sørreisa og Bardu er det avgitt rekordmange forhåndsstemmer  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Mer enn én av fire stemmeberettigete i de største Midt-Troms kommune har avgitt sin stemme å forhånd til årets stortingsvalg. Det er mer enn ved noe valg tidligere, og i Bardu er det spesielt mange som har forhåndsstemt. Der har nemlig over 1/3 av de stemmeberettigete avgitt forhåndsstemme, og valgansvarlig Rita Bjørn kan fortelle om travle dager på kommunehuset opp mot valget.

– Ja, i tillegg til stemmene til vår egen kommune, har vi også alle de forsvarsansatte som avgir forhåndstemme til sin kommune. Derfor har vi en god del arbeid med forhåndsstemmer som skal sorteres og sendes videre til andre kommuner, men vi klager ikke. Vi er derimot veldig glad for alle stemmer som kommer, sier hun.