Bardu kommune deltar i et stort bærekraftighetsprosjekt:

Ønsker kontakt med lokale matleverandører

Bardu kommune deltar som eneste kommune i Midt-Troms på prosjektet "Kjøp bærekraftig" i regi av OsloMet. De ønsker i den forbindelse å høre fra deg som lokal matleverandør.

BER OM INNSPILL: Bardu kommune ønsker kontakt med lokale matprodusenter i regionen.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Forskningsprosjektet gjennomføres i samarbeid med en rekke andre kommuner og offentlige etater, blant annet Bodø kommune, Drammen kommune, Universitetet i Oslo og Digitaliseringsdirektoratet ved anskaffelsesavdelingen.

Bærekraftig og lokalt

– Utgangspunktet for dette prosjektet er at små bedrifter og sosiale entreprenører i liten grad får sjansen til å konkurrere om offentlige kontrakter. Offentlige organisasjoner bruker sjelden anskaffelsesregelverket til å stimulere til bærekraft og innovasjon. Løsningen er Kjøp bærekraftig-prosjektet, som skal analysere måten innkjøpsavdelinger i kommunene (og OsloMet) bruker anskaffelsesregelverket og hjelpe dem til å kjøpe mer bærekraftig og lokalt, skriver økonomisjef i Bardu kommune, Siri Olset Øvrebø i en pressemelding.