Ungdomsfiskere omsetter for 5 millioner kroner: – Uten pappa ville jeg aldri fått jobben

Ungdom har fått sommerjobb som fiskere i sommer gjennom ungdomsfiskerordninga. 4,7 millioner kroner kommer fra ungdomsfiske i Troms og Finnmark.

UNGDOM: – Du opplever hvor hardt det er, hvor mye viljestyrke man må ha, sier Ingeborg Jakobsen Sommerseth (18). Hun er en av rundt 250 ungdommer i Troms og Finnmark som er med i ungdomsfiskerordninga. Der kan ungdom tjene opptil 50 000 kroner mellom juni og august.   Foto: Johannes Ytreberg

nyheter

Det sitter en ung fisker i solskinnet på kaia i Tromsø. Rundt henne flyr det måser som skriker høyt.

– Du aner ikke hvor mange måser det faktisk finnes før du har vært på en båt. Men, som pappa sier så er de fiskerens beste venn. For der det er måker er det mat, sier Ingeborg Jakobsen Sommerseth (18) og ler.