– Nordmenn er litt mer flyktige gjester

Det er fortsatt mest nordmenn hos turistdestinasjonene på Senja, og de bestiller og avbestiller etter været, forteller markedsansvarlig ved Hamn i Senja, Kari Ann Fredriksen. Flere andre melder også om en ustabil, men foreløpig god sesong.

TURSIME: Det dårlige været i juli medførte en nedgang i gjestedøgn på åtte prosent for Hamn I Senja. – Nordmenn er litt mer flyktige når de ser på værmeldingen, sier markedsansvarlig Kari Ann Fredriksen.   Foto: Trond Sandnes

nyheter

Daglig leder i Visit Senja, Dan Björk, forteller at trenden med Norgesferie har fortsatt fra i fjor.

– Sesongen er foreløpig som forventet. Det er mye norske turister, og det er jo også de vi har vendt oss mot i markedsføringen frem mot sommeren. Heldigvis merker vi også at det begynner å strømme til fra land som tidligere har vært stengt, så vi har også hatt en del finske, svenske, danske, tyske og italienske turister, forteller Björk.