For Iril skulle Utøya bare være et stoppested på veien til et skoleår i Australia:

– Det er utrolig hvor mye én dag kan forandre livet

Hun var 17, bekymringsløs og på vei til Australia for å bli utvekslingselev. Til AUFs sommerleir på Utøya var hun ikke påmeldt, men dro dit likevel for å være sammen med venne sine. Men en sommerlig fredag ettermiddag forandret hele livet seg for Iril Myrvang Gjørv.
nyheter

– Det var en dag som forandret livet mitt veldig mye. Det var den dagen Simon, Anders, Gunnar og Johannes døde. Det var den dagen jeg ble "Iril som var på Utøya!. Ja, det er utrolig hvor mye én dag kan forandre livet . . .

Iril Myrvang Gjørv har akkurat fått spørsmål om hva hun tenker når noen sier 22. juli. Ti år er gått siden den fatale dagen, og Iril har gått fra å være en bekymringsløs 17-åring på sommerleir til å bli ei voksen dame. Med en livsbagasje som er tyngre enn det 27-åringer flest bærer på. For 22. juli 2011 var Iril på Utøya. Der ble hun jaktet på av en morder som ville ta livet av flest mulig. Og som tok livet av Irils nærmeste venner.