Fikk støyklager på hundene — flytter ut på landet

Siden 2009 har Wenche Kildahl, opprinnelig fra Gibostad, drevet oppdrett av tibetansk spaniel i Tromsø. Etter å ha fått naboklager, har hun nå besluttet å ta med seg de tjue hundene sine ut av byen.

HUNDER I HUNDRE: Her er Wenche Kildahl med hundene sine i hundegården. Nå får de snart enda mer plass til å leke, utenfor Tromsø by.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Tibbehaugen Kennel har fått noen klager på støy, og tidvis på lukt på varme dager. Når vi får slike klager, er det standard at vi følger opp med eier og spør om tilbakemelding, sier Mona Yri, rådgiver for miljørettet helsevern i Tromsø kommune.

Ifølge Tromsø kommunes retningslinjer for dyrehold i tettbygd strøk, er alle dyreeiere ansvarlig for at dyreholdet ikke medfører sjenerende lukt, støy, forurensing eller annen helsemessig ulempe for omgivelsene