Jan-Ivan driver noe så utdatert som en musikkinstrumentbutikk på landet:

– Nei, der er vel ikke mange flere gjenlevende i en furuskog

Musikerne i området vet godt at de ikke trenger å reise lenger enn til Nedre Bardu for å få tak i det de trenger. Men Jan-Ivan Leonhardsen medgir at det var mer lukrativt å drive musikkforretning før i tida.

UTDØENDE RASE: Jan-Ivan Leonhardsen driver noe så forhistorisk som ei musikkinstrumentforretning mellom furuleggene i Nedre Bardu. Men det er fortsatt en del kunder som stikker innom JL Musikk for å handle rekvisita, få reparert instrumentet sitt eller kjøpe en av gitarene Leonhardsen har skapt i instrumentverkstedet sitt.   Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Han startet JL Musikk i garasjen sin på Bardufoss i november 1994. Siden har Jan-Ivan Leonhardsen holdt det gående med salg av musikkrekvisita, instrumentreparasjon og gitarbygging. I 2018 flyttet han både seg selv og butikken inn i furuskogen ved E6 i Nedre Bardu, og fortsatt holder han det gående.

– Det er en hobby, og den hobbyen er kanskje enda viktigere for meg nå som jeg er pensjonist, sier 68-åringen, som mange kjenner fra tida som husleder i Istindportalen, platebutikkeier på Bardufoss og som bassist i et utall band opp gjennom årene.