Inviterer til digitalt folkemøte

Senja kommune og UDI inviterer til folkemøte i forbindelse med oppstart av Særbol på Rødbergodden.

BLIR SÆRBOL: Rødbergodden fort.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

I mars ble det klart at UDI har tildelt kontrakt til Tian Helse AS om drift av åtte faste plasser og fire stykkprisplasser på Rødbergodden i Senja kommune. Tilsvarende har de også tildelt kontrakt til Aurora Omsorg AS om drift av syv faste og fem stykkprisplasser i Gratangen kommune.

Nå inviterer kommunen og UDI til digitalt folkemøte for naboer og andre interesserte. Kommunen opplyser om at det blir mulighet til å stille spørsmål underveis i møtet, og at disse vil bli besvart avslutningsvis. Møtet er åpent for alle via programmet Microsoft Teams, torsdag 20. mai klokka 18:00 til 20:00.

Godt samarbeid

Særbol (Særskilt bo- og omsorgsløsning) er for beboere som ikke kan ivaretas i et ordinært asylmottak, mottak med tilrettelagt avdeling eller mottak for enslige mindreårige asylsøkere på grunn av adferdsutfordringer. Målgruppen for beboerne på anlegget vil hovedsaklig være voksne.

Ordfører i Senja kommune Tom Rune Eliseussen uttalte i mars til Folkebladet at driverne er opptatt av godt samarbeid mellom både kommunen og innbyggerne.

– Vi har vært i kontakt med dem, og vi har fått et meget godt inntrykk av de som skal drive mottaket. De er opptatt av å samarbeide godt med kommunen og innbyggerne, og vi skal samarbeide med Gratangen også framover, så dette blir bra, sa Eliseussen.

– Vi regner med at ca. 30 årsverk blir knyttet til driften av tiltaket, og kontraktens varighet er på seks år med to opsjoner på to år til, opplyste direktør i Tian, Dulo Dizdarevic, da kontrakten ble tildelt dem.


Kommunen med gladnyhet: 30 årsverk knyttet til anlegg på Rødbergodden kommer

I kommunestyremøte torsdag offentliggjorde Senja-ordfører Tom-Rune Eliseussen at Tian helse AS har vunnet konkurransen om å drive SÆRBOL (Særskilt bo- og omsorgsløsning) på anlegget Rødbergodden i Senja kommune.