Målselvs varaordfører mener at for mye hogstmoden Midt-Troms-bjørk råtner på rot:

Utfordrer Finnfjord AS

Martin Nymo mener flere store energiforbrukere i Midt-Troms bør basere seg mer på bioenergi. Han trekker spesielt fram smelteverket i Finnfjordbotn, men derfra får han kontant svar.

OPPTATT AV SKOGEN: Målselvs varaordfører Martin Nymo (H) mener altfor mye hogstmoden Troms-bjørk går til spille og råtner på rot. Derfor oppfordrer han flere store energiforbrukere i Midt-Troms til å ta i bruk mer biobrensel, og han trekker spesielt fram Finnfjord AS som en aktør med større potensial. Men Finnfjord-direktøren kjenner seg ikke helt igjen i Nymos beskrivelse.  Foto: Gjermund Nilssen / Amund Hansen

nyheter

– Jeg brenner for skogen, er selv skogeier og medlem av Allskog, og har i denne koronatida driftet mye i egen skog. Det har fått meg til å tenke ekstra mye på hvor ille det er at 80 prosent av bjørka i Troms og Finnmark er hogstmoden, men bare står og råtner på rot. Dette er negativt både økonomisk og klimamessig, og jeg mener at flere store aktører i Midt-Troms bør kjenne sin besøkelsestid. Spesielt Finnfjord AS, som jeg vet bruker en del biobrensel, men som absolutt burde ha potensial til mer, sier Nymo, som i tillegg til å være skogeier, også er Høyre-politiker og varaordfører i Målselv.


Gjev pris til Finnfjord AS: – Noe som er veldig viktig i hverdagen vår

Hvert år deler smelteverk- og støperiindustrien ut HMS-priser til verdige vinnere. Siden fjorårets konferanse ble avlyst, ble hele fire priser ble delt ut på den digitale årskonferansen 28. april — og Finnfjord AS var blant de som stakk av med en pris.


Vinn/vinn/vinn

Nymo roser Forsvarsbygg for å ha sett potensialet i biobrensel ved å ta i bruk flisfyring som energikilde for de store forsvarsanleggene i Målselv og Bardu.