Bøndene aksjonerer på Finnsnes

Også senjabøndene er frustrert over manglende statlig forståelse for utfordringene i jordbruket. Derfor aksjonerer de på Finnsnes tirsdag.

KLAR FOR AKSJON: Leder av Senja bonde- og småbrukarlag, Håkon Ryvoll. Her sammen med svigersønnen Hallgeir Gravelsæter foran den nye fjøsen Ryvoll investerte i for 12 millioner kroner i 2012.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Det landsomfattende «Bondeopprøret» har fått næring etter bruddet i jordbruksforhandlingene med staten, og tirsdag aksjonerer bønder over hele landet. Også på Finnsnes, der bønder fra Senja-omlandet vil samle seg for å støtte aksjonen tirsdag klokka 12.


– Offentlig nedleggelse av Tromslandbruket

 Bonde organisasjonene krevde 2,1 milliarder kroner, mens det klokka 11.00 tirsdag formiddag ble klart at staten tilbyr under halvparten, 962 millioner kroner.


– Vi samles enten utenfor Felleskjøpet eller på Meieritomta, sier leder av Senja bonde- og småbrukarlag, Håkon Ryvoll, som håper at flest mulig stiller opp for å synliggjøre at det nå er ei kritisk tid for norsk matproduksjon og jordbruk.