Halve politistyrken forblir på Bardufoss

Fungerende «lensmann» Katrine Grimnes orienterte kommunestyret om politistatusen i Målselv onsdag. Og hun slo fast at halve politistyrken i distriktet forblir i Målselv i lang tid framover.

Gledet: Katrine Grimnes gledet mange målselvhjerter i kommunestyret onsdag.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Grimnes viste til at politiet har en løpende avtale om leie av dagens lokaler på Bardufoss ut 2029, og hun slo fast at ingenting tilsier at kontrakten vil bli avsluttet før den eventuelt skal reforhandles ved dens utløp.

Det er som kjent besluttet at ledelsen for politiet i Midt-Troms skal ha sitt framtidige sete på Setermoen, men det betyr ikke at hele styrken flyttes dit. Til et fornøyd Målselv kommunestyre sa Grimnes at patrulje og ledelse skal ha tilhold i det som forhåpentlig snart blir nye lokaler på Setermoen, mens etterforskning og forebygging fortsatt skal ha base på Bardufoss.