Stine blir Bardu kommunes øverste administrative sjef i ei krevende tid:

– Bardu skal fortsatt være Bardu

Hun er noe så sjeldent som en bergenser som kaller seg storfjording. Og hun er fortsatt medlem av Arbeiderpartiet. Nå er Stine Jakobsson Strømsø (43) i gang med en krevende oppgave. Og hun gleder seg vilt.

SJEFSJOBB: Stine Jakobsson Strømsø blir kommunedirektør i Bardu i ei krevende omstillingstid. Mandag startet hun i jobben som hun er overbevist om at hun vil trives i. Til tross for økonomiske utfordringer. Og til tross for at hun vet at hun har tatt fatt på en jobb som vil kreve sin kvinne. – Jeg vil noe for Bardu, sier hun.  Foto: Gjermund Nilssen

Jeg pleier å si at beslutninger er gøy, men at gjøring er gøyere

Stine Jakobsson Strømsø
nyheter

– Vi må gjøre endringer, men det betyr ikke at alt det folk er glad i med Bardu-samfunnet forsvinner. Bardu vil fortsatt være Bardu, og slik skal det være også den dagen jeg er ferdig her ...

Det sier Stine Jakobsson Strømsø. Mandag startet hun i jobben som kommunedirektør i Bardu, og sett utenfra kunne hun vel knapt ha inntatt sjefsstolen i tredjeetasjen på kommunehuset i innlandskommunen på et mer utfordrende tidspunkt. Kommunen skal omstille drifta tilsvarende nesten 37 millioner kroner fram mot 2024, organisasjonen skal omstilles, røde regnskapstall skal få annen farge, lånegjelda nærmer seg milliarden, det er politisk bråk om skolenedleggelser, og mange ellers sindige bardudøler har egentlig problemer med å forstå hva det er som nå har truffet kommunen som tidligere har vært forskånet for de store omstillingsbølgene som har skyllet inn over det meste av Kommune-Norge for øvrig.