Yrkessjåfør skal ha brutt hvile- og kjøretid

En fører av et vogntog er tiltalt for å ikke benytte seg av sjåførkortet i fartsskriveren. I tillegg er han tiltalt for å ha brutt både hvile- og kjøretiden som yrkessjåfører skal følge. Nå må han møte i Nord-Troms og Senja tingrett.

  Foto: Statens Vegvesen

nyheter

Det var da vogntoget, som mannen førte, passerte en kontrollplass i Bardu at påtalemyndighetene mener at han har opptrådt ulovlig i trafikken. Overtredelsene skal ha skjedd i oktober og november i 2019.

Den utenlandske sjåføren er tiltalt for å ha brutt den reduserte hviletiden yrkessjåfører har lov til å ha i løpet av en uke. Han er også tiltalt for å ha kjørt sammenhengende i 14 timer og 28 minutter, til tross for at en fører kun kan utvide kjøretiden til maksimalt ti timer. I tillegg skal sjåføren ikke ha benyttet seg av sjåførkortet som skal være plassert i fartsskriveren på en motorvogn.