Gir ikke opp håpet om å få naustet han ønsker

– Jeg har ikke lyst å bygge noen «skjettskjå»!

ØNSKER Å BYGGE UT: Bjørn Einarsen ved naustet sitt i Sandvika.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Det sier Bjørn Einarsen på Hemmingsjord. Einarsen møtte på kvist i Senja kommune da han ville bygge ut naustet sitt i Sandvika ved Finnsnes. Ønsket hans var å montere nye takstoler som stakk ut på på hver side med plass til en båt under. – En visuelt fin og praktisk løsning, mente Einarsen.


Venter i det lange og breie på svar om naustutvidelse

Senja kommunes slagord er «et hav av muligheter». Men Bjørn Einarsen føler det som at han støter på grunn når han vil bygge ut naustet sitt i Sandvika.


Kommunen godkjente imidlertid ikke planene med begrunnelse om at naustet da ville bli i to etasjer. Det hjalp ikke Einarsen å tegne om og moderere på løsninga. Til slutt valgte han å krype til korset og søke om et tilbygg på sida av naustet. Dette har han nå fått tillatelse til, noe Einarsen synes er et paradoks når kommunen i tillatelsen legger vekt på «visuelle kvaliteter».