Åtte smittet av korona på fiskebåt fra Senja

Åtte personer om bord på en fiskebåt fra Senja er smittet av koronaviruset.

SMITTE OM BORD: Rolf Asbjørn fra Husøy ved kai i Tromsø mandag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Etter å ha vært 26 dager på sjøen, for å fiske torsk og hyse, var det en person som sa ifra at han hadde mistet smak og luktesans. Vi tok prøver av ham, og prøvene som kom var positive. Vi tok dermed flere prøver av mannskapet, og fant ytterligere to tilfeller,, forteller daglig leder og eier av Senjen Fiskeriselskap, Rolf Bjørnar Tøllefsen til Folkebladet.

– Dermed gikk vi til land i Tromsø søndag i seks-tida, og klokka åtte samme kveld kom smittesporingsteamet fra kommunen. De fikk samme svar på de tre positive prøvene vi hadde fått, i tillegg til å finne ytterligere fem positive prøver, forteller han videre.