Rasmus (75) kan kunsten å trylle med tre

Han har laget vakre bruksting ved dreiebenken sin i over et kvart århundre. Men Rasmus Steinfinstad nøyer seg ikke med det, og nå tar et gammeldags gårdstun i miniatyr også form mellom hendene på den nybakte 75-åringen.

TREKUNST: Rasmus Steinfinstad lager fortsatt bruksting i verkstedet sitt, men akkurat nå er hovedsysselen hans et gammeldags gårdstun med detaljrike bygninger og andre rekvisitter.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Rasmus er nærmeste nabo til alpinbakken i Steilia i Bardu, og i verkstedet sitt tryller han der fram de vakreste gjenstander av materialene han legger på dreiebenken sin.

– Noen av bruksgjenstandene lager jeg etter mal, men jeg like best å skape noe som jeg ikke vet hva er før jeg går i gang. Da må man bruke «øverdelen», og det synes jeg er artig, sier Rasmus, mens han ler hjertelig og peker på det hattebefengte hodet sitt.