Kjører 150 turer daglig, men blir ikke vaksineprioritert: – Det er riv ruskende galt

De kjører 150 turer daglig, de frakter 200 skolebarn, der mer enn 40 prosent er pasientkjøring. Men taxinæringa blir ikke prioritert i forhold til vaksinering.

BURDE BLITT PRIORITERT: Tor-Birger Pettersen, daglig leder ved Finnsnes Taxisentral mener taxisjåfører burde blitt prioritert i forhold til koronavaksiner. – Mer enn 40 prosent av kjøringa vår er frakt av pasienter, sier han.  Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

Folkebladet tok kontakt med Tor-Birger Pettersen, daglig leder av Finnsnes Taxisentral. Pettersen setter store spørsmålstegn ved at hans yrkesgruppe ikke blir prioritert, at de ikke engang står på lista.

Frakter mange pasienter

– Jeg har hatt mailutveksling med kommuneoverlege Aslak Hovda Lien i denne saken. Vi er ikke prioritert i det hele tatt, noe jeg har stilt store spørsmålstegn ved. Jeg vet også at Norges Taxiforbund har tatt opp denne saken med departementet. Men det ser ikke ut til å skje noe. Vi har omkring 150 turer hver dag og vi frakter rundt 200 skolebarn. Men enn 40 prosent av kjøringa vår er frakt av pasienter. Om en ansatt hos oss blir smitta må vi stenge hele sentralen. Dette er sårbart, om det skjer kommer ikke pasienter til sykehus eller til lege, og mange skolebarn vil ikke komme til skolen. I tillegg kjører vi mange som skal ta koronavaksinen. Vi tar alle forholdsregler, vi bruker jo maske, desinfiserer bilene og er forsiktig, men inne i en taxi er det begrenset i forhold til å holde avstand på en eller to meter, sier Pettersen.