Coop Nord hadde rekordvekst i koronaåret 2020

Dagligvarehandelen opplevde rekordår under pandemien.

STOLT: Yngve Haldorsen, administrerende direktør i Coop Nord. 

nyheter

Dagligvarehandelen er en av få næringer som har opplevd vekst, som følge av pandemien. Coop Nord hadde en omsetningsvekst på hele 15,4 prosent. Totalt solgte samvirkelagets 58 butikker varer for 4,1 milliarder kroner i fjor. Til sammenligning solgte samvirkelaget for 3,4 milliarder i 2019.

Koronapandemien satte sitt preg på all næringsaktivitet og samfunnsliv i 2020. Norge som nasjon fikk sitt største økonomisk tilbakeslag i nyere tid. For dagligvarehandelen ble situasjonen imidlertid helt annerledes. Norsk dagligvare hadde i 2020 en vekst på 17,1 prosent. Til sammenligning lå veksten på 1,3 prosent i 2019, stå det i en pressemelding fra Coop Nord.