Ordføreren kalte Nordlys inn til oppvaskmøte: – Et spesielt møte

Ordfører Gunnar Wilhelmsen mente Nordlys var «ute etter ham», ifølge journalist til stede på møtet.

OPPVASK: Ap-ordfører Gunnar Wilhelmsen ba om et møte med Nordlys' sjefredaktør Helge Nitteberg og journalist Amund Trellevik, etter journalistens kritiske artikler om ordførerens rolleblandinger mellom politikk og egne forretninger.  

nyheter

(iTromsø) Etter en rekke kritiske artikler i Bladet Nordlys om ordfører Gunnar Wilhelmsens (Ap) eierskap i Olavsvern, rant til slutt begeret over for ordføreren. For to uker siden kontaktet han avisas sjefredaktør Helge Nitteberg og ba om et møte med ham og journalisten som har skrevet de kritiske artiklene. Ifølge journalisten som var til stede på møtet, uttrykte ordføreren et ønske om at de burde bruke mindre journalistiske ressurser på å skrive om hans involvering i ubåtsakene.

Bakgrunnen er den kontroversielle saken om at Tromsø kommune pålegges å ta imot atomdrevne ubåter gjennom Norges Nato-samarbeid, samtidig som Wilhelmsen har eierskap i den eks-militære ubåtbasen Olavsvern. Ordføreren har forretningsmessige interesser i saken, og er dermed er inhabil.