Støa og IT-avdelinga må på flyttefot til nye lokaler

Onsdag var elever og lærere fra Støa på befaring for å se på nye lokaler ved Heimly. Bakgrunnen er at gamle Finnsnes ungdomsskole skal stenges helt ned for å spare penger, i påvente av salg av eiendommen.

SKAL SELGES: Senja kommune skal ut på en ny runde for å prøve å få solgt den gamle ungdomsskole-eiendommen på Finnsnes. Forrige gang var prisantydninga noen og 40 millioner.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Stengninga betyr at både Støa, som er et undervisningstilbud i praktiske fag for elever ved Finnsnes ungdomsskole, og IT-avdelinga i kommunen, må flytte til nye lokaler. Disse to virksomhetene holder fortsatt til i noen av rommene i det gamle skolebygget, hvor det meste ellers står tomt. Nå ønsker rådmannen og kommunestyret å spare utgiftene det medfører å holde lokalene fortsatt i drift, tilsvarende rundt 500.000 kroner i året.

STØA PÅ BEFARING: Elever og lærere ved Støa var onsdag og kikket på dette bygget ved gamle Heimly. Bygget kan bli deres nye tilholdssted etter at kommunen har vedtatt utflytting fra gamle Fusk. Fra venstre Marius, Vebjørn, Aleksander, Camilla Reinholdtsen, Johannes, Ragnar Falch Gundersen, Joachim, avdelingsleder Stig Knudsen, Alexander, Bengt Magne Iversen og Martin Harald Strømme.  Foto: Vidar Bjørkli

– Revitaliserer salgsprosessen

– I henhold til kommunestyrets budsjettvedtak skal vi revitalisere salgsprosessen rundt eiendommen, opplyser rådmann Hogne Eidissen.