Varsler storkontroll under årets vinterfiske

Fiskerimyndighetene varsler storkontroll i årets vinterfiske. Startskuddet går i dag.

KONTROLL: Fiskerimyndighetene varsler storkontroll i årets vinterfiske.  Foto: Cornelius Poppe/NTB

nyheter

– Vinterfisket handler om store verdier. Vi vet at der det er store verdier involvert, forekommer det også kriminalitet. Nå styrker vi kontrollen. Det betyr økt tilstedeværelse på sjø og land, til alle døgnets tider, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, i en pressemelding fra Nærings -og fiskeridepartementet.

Rykteflom

Fiskeridirektoratet har satt sammen flere lag med inspektører som vil ha utvidet arbeidstid i vinter, og tre fartøyer vil være en del av kontrolloffensiven. Fiskeridirektoratet vil også flytte inspektører fra andre regioner til nord.