– Respekt for avgjørelsen

Regjeringen har bestemt at den allierte vinterøvelsen i Indre Troms i februar skal avlyses på grunn av smittesituasjonen i landet. Bardu-ordføreren forstår avgjørelsen, men understreker at de ikke har presset på for avlysning.

FORSTÅR: Ordfører i Bardu, Toralf Heimdal, sier til Folkebladet at han forstår avgjørelsen om å avlyse. 

nyheter

Øvelsen Joint Viking skulle etter planen starte 8. februar. Styrker fra USA, Storbritannia, Nederland og Tyskland skulle delta, men på grunn av smitteutbruddet i Nordre Follo blir øvelsen avlyst. Øvelsen Rein I er også avlyst.

– Vi må være føre var for å prøve å unngå spredning av det muterte viruset, og etter en helhetlig vurdering av situasjonen har vi bestemt oss for å avlyse de allierte aktivitetene i Troms, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).