Bekymret over nedadgående testaktivitet i Senja:

– Testing er en stor del av dugnaden

I Senja kommune har testaktiviteten halvert seg fra forrige uke til denne uka. Det bekymrer kommuneoverlege Aslak Hovda Lien.

PÅMINNELSE: Aslak Hovda Lien minner om at man må teste seg, selv ved helt lette luftveissymptomer.  Foto: Carina Hansen

nyheter

– Vi ser en markant nedgang i personer som tester seg denne uka målt opp mot forrige uke. Da tenker vi det er lurt å minne folk på at dette med testing også er en del av dugnaden. Vi har de grunnleggende tingene, med hoste -og håndhygiene, og avstand — men man skal også teste seg ved luftveissymptomer, sier Hovda Lien til Folkebladet.


Oppretter teststasjon for korona

Fra mandag 21. september oppretter Senja kommune en egen teststasjon for korona. Teststasjonen er i bygget til gamle Silsand Ungdomsskole.


– At vi har en fredelig situasjon i området vårt er supert. Vi er ikke klar over en del skjult smitte i befolkningen, men for å få et best mulig bilde, så får vi det om folk tester seg, fortsetter han.