Matsalen i Setermoen leir er stengt inntil videre for å begrense en eventuell smittespredning

Soldatene må spise all mat inne på brakkene

Talsperson for Hæren, Eirik Skomedal, opplyser at et av grepene som nå er tatt i Setermoen leir er at matsalen inntil videre er stengt. I stedet blir maten brakt ut til soldatene mens de oppholder seg på rommene i brakkene.

HAR SKJERPET TILTAKENE: Talsmann for Hæren, Eirik Skomedal, forteller at inntil videre er matsalen i Setermoen leir stengt for soldatene.  Foto: Stein Wilhelmsen

nyheter

Skomedal forteller at det i matsalen allerede siden i mars har vært ganske strenge tiltak for å forhindre koronasmitte, men at man nå inntil videre stenger matsalen for soldatene.


Rundt 1.000 personer er i karantene i Setermoen leir i Bardu

Rundt 1.000 personer er omfattet av smitteverntiltak i Setermoen leir, enten i isolasjon, karantene eller med portforbud, opplyser hæren til NTB.


23 smittetilfeller så langt

På grunn av de koronatilfellene som ble oppdaget i forrige uke er rundt tusen soldater i Setermoen leir inntil videre satt i karantene, i isolasjon, eller fått portforbud. Siden midten av forrige uke er det registrert totalt 22 soldater som har testet positivt på korona — 19 norske soldater og to amerikanske. I tillegg har en lærer ved Setermoen skole før helga testet positivt for korona.